Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Kocama dokunamıyorum

Eşime dokunmak istemiyorum. Cinsel ilişkimiz bu nedenden dolayı yok denecek kadar az. Bu sorunu nasıl halledeceğiz? Lütfen bana yardım edin. K.T./Çankırı

Sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam için ten uyumu önemlidir. Çünkü ten uyumu; kişileri birbirine yaklaştırır, neşe ve mutluluk verir. Ten uyumunun önemli unsurları; tenin rengi, kokusu, verdiği his, tadı ve dokusudur.

TERAPİSTE GİDİN
Her insanın teni; parmak izi gibi farklıdır. Ten uyumu ve cinsellik arasındaki ilişki incelenirken; feromon adı verilen moleküller keşfedildi. Aşkı kontrol eden bu zerrecikler, burundan havayla alınarak beyne iletilir. Aşkın kokusu olarak tanımlanan bu maddeler sayesinde, kişinin ruh hali ve davranış şekilleri değişebilir. Size tavsiyem; eşinizle birlikte bir cinsel terapiste başvurarak eşinize karşı hissettiğiniz tiksinme duygusunun arkasında yatan nedenleri bulun. Eşler farklı kültürlerden gelse ve farklı zevklere sahip olsalar da; eğer birbirlerini gerçekten seviyorlarsa, tensel uyumsuzluk, karşılıklı anlayış ve sabırla çözülebiliyor.

Bebeğimi babasına veremiyorum

Geçen yıl bebeğim olunca işi bıraktım. Fakat eve kapanmak bana yaramadı; bebeğimi eşime bile emanet edemiyorum, korkular yaşıyorum. M.R./İzmir

Yeni doğum yapmış her anne; elbette bebeğini çok sever, üstüne titrer ve onu kimseye güvenip bırakamaz ama sürekli bir şey olacak düşüncesiyle yaklaşmanız sorun olarak görünüyor. Bu anlattıklarınız sizi zaman içinde yorabilir ve depresyona bile girmenize neden olabilir. Size tavsiyem; yaşadığınız bu endişelerinizi eşinizle paylaşın. Ara sıra bebeğinizi ona emanet ederek kendinize özel zamanlar ayırın. Nefes ve gevşeme egzersizleri ve spor yapmanızda veya kendinize başka meşgaleler bulmanızda fayda var.

Yeğenim çok agresif oldu

28 aylık erkek yeğenim çok sinirli. Annesi ve babası boşanma aşamasında. Ona nasıl yaklaşmam gerektiği konusunda bilgi verirseniz sevinirim. A.B./Bolu

Ablanızın ve eşinin boşanma aşamasında olması ve bunu çocuklarına fark ettirmeleri; onun agresifleşmesine neden olmuş olabilir. Yeğeniniz; anksiyetesini bu şekilde ifade ediyor gibi görünüyor. Anne ve baba sevgisini hissetmek isteyen çocuklar; duygusal açıdan zedelendikleri için bu eksikliği farkı şekillerde gidermeye çalışırlar ve onların dikkatini çekmek için farklı yollara başvururlar. Bu nedenle anne-babanın çocuklarının yanında tartışmaması çok önemlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA