Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Anlayışsız bir kocam var

Dört yıl birlikte aynı evi paylaştığım erkek arkadaşımla evlendim. 14 yıldır evliyim. Ancak kocam çok anlayışsız; çok mutsuzum... S.M./Bursa
Hayat aslında her zaman güzeldir ve her sorunun bir çözüm yolu vardır. Ancak bazen insan o kadar duygu yüklü olur ki; sorunlarının çözüm yolunu göremeyebilir.

ONAY BEKLERLER
Hayat her zaman güneşli değildir; belirli dönemlerde yağmurun da yağabileceği unutulmamalıdır. Yağan yağmurlarla büyüyüp olgunlaşacağımız göz ardı edilmemelidir. Size tavsiyem; herhangi bir zaman dilimini kendinize hediye edin. Bu sizi daha değerli ve mutlu kılacaktır. Eşinizin olumsuzluklarına değil; olumlu yönlerine odaklanın. Sürekli sorun çıkarmayan, hatta sorunları çözen sağlıklı bir kadın modeli yaratın; bu, eşiniz ile çok daha yakın olmanızı sağlayacaktır. Erkeklerin onaylanmaktan ve takdir edilmekten hoşlandıklarını da unutmayın.

EVLİLİK AŞKI ÖLDÜRÜR MÜ?
Eşimle severek evlendim ancak çocuktan sonra cinsel yaşamımız bitti. Evlilik aşkı öldürür mü? A.Y./Bolu
Aşk, içinde çeşitli gizemleri barındıran yoğun ve karmaşık bir süreçtir. Evlilikte ise gizemler ortadan kalkar, güvenli ve dengeli bir süreç başlar. Aşkta var olan gizem doğrultusunda; insanlar birbirlerini keşfeder, birbirlerini her gün zihinlerinde yeni baştan yaratırlar. Bununla birlikte aşıkken insanların gözüne perde iner, eksikler göz ardı edilir. Evlilikte ise insanların birbirlerini merak edebilecekleri bir şey kalmamıştır. Sorunun kaynağı ne olursa olsun; kadın ve erkek olduğunuzu, her ikinizin de ihtiyaçlarının olduğunu ve bu ihtiyaçları iletişim kurarak karşılamanız gerektiğini unutmamalısınız.

MAHREMİYETİMİZ KALMADI
Karımın kardeşi çalışmıyor ve bizde kalıyor; mahremiyetimiz kalmadı. Ne yapabilirim? H.E./Diyarbakır
Akrabalık ilişkilerinde bazen böyle fedakarlıklar yapmak gerekebiliyor. Özellikle bizim gibi geleneksel yapının sürdüğü toplumlarda; bu tip dayanışma örnekleri oldukça fazla. Anladığım kadarıyla; eşinizin kardeşi bu durumdan faydalanıyor. Eşinizle konuşmalı ve kardeşine iş bulması konusunda sınırlı bir zaman vermelisiniz. Böylece olayın ciddiyetini anlayacak ve elini çabuk tutacaktır. Siz akraba olarak üstünüze düşeni yapıyorsunuz, o da üstüne düşeni yapmalıdır. Evliliğinizi koruyacak tedbirleri almanız en doğal hakkınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA