Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kızarmış güllaç

Gül suyunu geniş bir kaba alıp, suyla karıştırın. Güllaç yapraklarını bu karışımla ıslatın. İçlerine biraz fındık koyup, rulo yapın. Yumurtaları geniş bir kapta çırpın. Güllaçları yumurtaya buladıktan sonra kenara alın. Tereyağı kızdırıp güllaçları kızartın. Süt ve tozşekeri birlikte kaynatın. Biraz ılınınca kızarttığınız güllaçları bu şuruba atın. Islanınca şuruptan alın, incir dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 10 Kişilik
* 10 adet güllaç yaprağı
* 1 su bardağı gül suyu
* 1 su bardağı su
* 2.5 su bardağı ince çekilmiş fındık
* 3 adet yumurta
* 150 gr. tereyağı
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı tozşeker

* * *
Brüksel lahanalı makarna
Makarnayı pişireceğiniz tencereye su ve tuz koyup, ateşe koyun. Su kaynamaya başlayınca ikiye böldüğünüz Brüksel lahanalarını tencereye alın. 10 dakika haşlanınca üzerine makarnayı ekleyin. 12 dakika birlikte pişirin. Süzüp servis tabağına alın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, pulbiberi bir-iki dakika çevirin ve makarnanın üzerine dökerek servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 1 paket makarna
* Tuz
* Yarım kg. Brüksel lahanası
* 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
* 2 çay kaşığı pulbiber

* * *
Ispanak mücveri
Ispanak köklerini yıkayıp bir su bardağı suda 10 dakika haşladıktan sonra süzüp, soğutun. Soğan, dereotu ve maydanozu blenderden geçirin. Üzerine ıspanakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları ve unu da ilave edin. Sıvıyağı bir tavaya alıp, kızdırın. Harçtan çorba kaşığı ile alarak yağa atıp, arkalı önlü kızartın.

Malzemeler 6 Kişilik
* Yarım kg. ıspanak kökü
* 1 adet soğan
* Karabiber
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* 2 adet yumurta
* Tuz
* 2 çorba kaşığı un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA