Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Muzlu milföy pastası

Bir tencereye un, şeker, yumurta ve sütü aktarıp, kaynayana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan indirip, içine rendelenmiş limon kabuğunu, vanilyayı ve ezilmiş muzu ilave edin. Mikserde iki dakika çırpın. Milföy hamurlarını tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp, yağlı kağıt koyun. Üzerine tepsi koyun (böylece milföy hamurları kabarmadan pişecek). 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Milföyler soğuduktan sonra üzerlerine kremayı pay edin. Dilediğiniz sayıda milföyü üst üste dizin. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

MALZEME LER

6 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
7 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
2 adet muz

* * *
Şehriyeli kereviz çorbası
Bir tencereye 5 su bardağı suyu koyup, içine soyulmuş ve küçük doğranmış kerevizi ve soğanı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında içine şehriyeleri ve tereyağını katın. Şehriyeler pişince tencereyi ocaktan alın. İçinde doğranmış dereotu ile servis yapın.

MALZEMELER
5 su bardağı su
Tuz
2 adet kereviz
Dereotu
1 adet soğan
Yarım su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağı

* * *
Brokoli soslu spagetti
Brokolileri tel süzgeç içine koyun ve kaynayan tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Süzgeçle sudan çıkarın ve renginin bozulmaması için soğuk suya koyun. Brokoliyi pişirdiğiniz suya makarnaları atıp, ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Bir kapta yoğurdu, dövülmüş sarmısakları, ince doğranmış brokoliyi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Spagettiyi servis tabağına aktarıp, üzerine yoğurtlu brokoliyi dökün.

MALZEMELER
Yarım kg. brokoli
200 gr. yoğurt
1 çay kaşığı tuz
4 diş sarmısak
1 paket spagetti makarna
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA