Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soğanlı patatesli kek

Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Soğanları piyazlık doğrayın, tereyağında yaklaşık 20 dakika kavurun. Baharatları ekledikten sonra kenara alın. Patatesleri soyup sıcakken ezin. Üzerine yumurta, peynir, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Soğanları ilave edip, karıştırın. Harcı bir kek kalıbına dökün. Kaşığın tersi ile üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri için, kırmızı soğanı soyup halka halka doğrayın. Tereyağını eritip, kısık ateşte kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Pişen keki ters çevirip servis tabağına alın. Üzerine kırmızı soğanı yerleştirin.

MALZEMELER

3 adet soğan
4 adet orta boy patates
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pulbiber Üzeri için:
1 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber

* * *
Tereli mücver

Taze soğan, tere, sarmısak ve maydanozu temizleyip, ince ince kıyın. Geniş bir kaba alıp üzerine tuz ve karabiber serpin. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp, yeşilliklerin üzerine ilave edin, sonra unu ekleyin. Harçtan kaşık dolusu alarak kızdırılmış yağda kızartın.

MALZEMELER
2 demet taze soğan
1 demet tere
Karabiber
2 demet sarmısak
2 demet maydanoz
6 adet yumurta
Tuz
3 çorba kaşığı un

* * *
Peynirli brownie
Bir tencereye tereyağı, tozşeker ve kakaoyu alıp, ısıtın. Diğer taraftan yumurtaları çırpın ve üzerine kakaolu karışımı azar azar dökerek karıştırın. Un, vanilya, kabartma tozu ve sütü ekleyin. Harcın yarısını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Üzerine didiklenmiş dil peynirini koyun ve kalan harcı da üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
200 gr. dil peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA