Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı soğan dolması

Soğanların kabuklarını soyup, püskül kısımlarından ince kesin. Sap tarafından soğanların içini kaşık yardımıyla oyun. Çıkardığınız iç kısımları robotta kıyın. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, sıvıyağı, şekeri ve tuzu ilave edip, robottan geçirin. İç malzemeyi pirinçle karıştırın. Pirinçli karışımı, oyulmuş soğanların içlerine doldurun. Soğanları tencereye dizip, sıcak suyu ekleyin, 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
8 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
Tuz

* * *
Yoğurt soslu meyve salatası
Kayısı ve çileği yıkayıp, irice doğrayın. Bir porselen kaba aktarın. Üzerine portakal suyu ve tozşekeri ekleyip, buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servis yapacağınız zaman süzme yoğurdu derin bir kapta çırpma teli ile çırpın. Üzerine pudraşekerini ve vanilyayı serpip, karıştırın. Meyve salatasını arzu ettiğiniz kaba aktarıp, üzerine yoğurt sosunu gezdirin.

MALZEMELER
Yarım kg. çilek
Yarım kg. kayısı
1 adet portakalın suyu
1 çay bardağı tozşeker Yoğurt sosu için:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya

* * *
Sarmısaklı biber sote
Sıvıyağı tencereye aktarıp, kızdırın. İçine irice doğranmış sivribiberleri atıp, 5-6 dakika kavurun. Üzerine irice doğranmış domatesleri ve sarmısakları da ekleyin. Kapağı açık olarak, sebzeler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurarak pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kg. sivri biber
5-6 adet domates
5 diş sarmısak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA