ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Yeşil çıtır dondurma

Malzemeler
1 kg. fıstıklı dondurma
5 çorba kaşığı mısır gevreği
2 çorba kaşığı kakaolu mısır gevreği
1 paket (80 gr.) fıstıklı çikolata

Dondurmanın kıvamını yumuşatmak için oda sıcaklığında 2 dakika bekletin. Bir kasenin tabanını streç filmle kaplayın ve içlerine ortaları boş kalacak şekilde dondurma koyun. Mısır gevreklerini karıştırıp, dondurmanın ortasındaki boşluğa koyun. Kapların üzerini streç filmle kapatıp, derin dondurucuya yerleştirin. İyice donduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine kıyılmış çikolata serperek servis yapın.

Fesleğenli dolma
Malzemeler
3 adet domates
3 çorba kaşığı lor peyniri
1 çorba kaşığı toz fesleğen
Tuz
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber

Domateslerin baş kısmını kapak şeklinde çıkarın. İçlerini çay kaşığı yardımıyla oyun. Domatesten çıkardığınız kısımları bir kaba alın. Lor peyniri, fesleğen, tuz ve karabiberi karıştırın. Domatesten çıkan suyu da katın. Domateslerin içine doldurun. Dilerseniz maydanozla süsleyerek servis yapın.

Ispanaklı bonfile
Malzemeler
1 kg. ıspanak
Karabiber
6 küçük dilim bonfile
Tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr. dil peyniri
2 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta

Ispanakları haşlayın. Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpin, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Etleri tavadan alıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Haşlanmış ıspanakların suyunu süzüp, avuç içinde sıkın ve ince ince kıyın. Üzerine ince kıyılmış dil peyniri, galeta unu, yumurta, tuz ve karabiberi katıp, yoğurun. Ispanaklı karışımı etlerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
BİZE ULAŞIN