ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı arpacık soğan

Ayıklanmış arpacık soğanları zeytinyağında hafifçe kavurun. İçine iri kıyılmış kırmızı biberi ve defne yaprağını ilave edin. Kapari, ince kıyılmış domates ve naneyi ekleyip, kavurmaya devam edin. Nar ekşisi, tuz, karabiber ve pulbiberi de koyup, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Üzerini defne yaprağıyla süsleyip servis edin.

MALZEMELER
Yarım kg. arpacık soğan
Yarım kg. kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı kapari
1 adet iri domates
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Çikolata soslu irmik tatlısı
Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve tozşekeri koyup, karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip, koyulaşana kadar pişirerek kalıplara dökün. Bir gece dolapta bekletin ve kalıplardan çıkartın. Çikolatayı benmari usulü eritip, tatlılara paylaştırın. Üzerlerini antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım çay bardağı kıyılmış antepfıstığı

Yoğurtlu çorba
Yumurtayı iyice çırpın. Yoğurt ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı bir tencereye alıp, et suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte topaklanmaması için tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Üzeri için tavaya aldığınız tereyağında halka doğranmış sivri biberleri ve kırmızı biberi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

MALZEMELER
1 adet yumurta
Tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çorba kaşığı un
4 su bardağı etsuyu veya su
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
Kırmızıbiber
BİZE ULAŞIN