Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı kurabiye

Çikolata hariç diğer malzemeleri karıştırıp, yoğurun. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin. Çikolatayı bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Bir bardak ağzı ile hamurdan parçalar kesin, ortasına birkaç tane çikolata parçası koyup, kenarlarını kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket margarin
1.5 su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta akı
Yarım paket vanilya
80 gr. bitter çikolata

* * *
Naneli ve etli barbunya
Tereyağını eritip, içine doğranmış soğanı koyun ve kavurun. Üzerine etleri ilave edip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri küp doğradıktan sonra tencereye ekleyin. Barbunyaları, tuz ve naneyi de ilave edin. Bu şekilde 5 dakika pişirin. Daha sonra 4-5 bardak sıcak suyu ekleyip, barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet domates
Tuz
1 kg. barbunya
2 tatlı kaşığı nane

* * *
Pırtık böreği
Peyniri ezip, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırın. Üzerine eritilmiş margarini, sütle çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip, karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp, bir bütün yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan üç yufkayı şeritler halinde kesin, peynirli sütlü karışıma ekleyip, karıştırın ve tepsideki yufkanın ortasına dökün. Tepsinin kenarından sarkan yufkayı içe doğru alıp, malzemenin üzerini kapatın. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Malzemeler
200 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
Karabiber
4 adet yufka
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA