Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sosisli börek

Malzemeler
2 adet yufka
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı doğranmış sosis
1 adet yumurta sarısı
Haşhaş tohumu

Yufkalardan birini yağlanmış kare fırın tepsisine yayın. Su ve zeytinyağını karıştırın. Karışımın yarısıyla yufkanın her yanını yağlayın. İkinci yufkayı üzerine yayın ve kalan karışımla ıslatın. Yufkaların sarkan kısımlarını ortaya doğru kapatarak kare şekil verin. Kare şeklindeki yufkanın dört kenarına rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış sosisleri koyun. Yufkanın dört ucunu ortaya doğru katlayın. Oluşan üçgen parçaları bıçakla ikiye bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Yeşil rüya
Malzemeler

4 adet kivi
1 çay bardağı üzüm suyu
Yarım su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı pudraşekeri
Limonata için:
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
3 adet limonun suyu
1 su bardağı su

Limonata için tüm malzemeyi karıştırıp soğumaya bırakın. Kiviyi ve üzüm suyunu blenderdan geçirin. Üzerine soğumuş limonatayı ekleyip karıştırın. Başka bir kapta süzme yoğurt ve pudraşekerini karıştırın. Kivili limonlu karışımı bardağa alıp, üzerine yoğurtlu karışımı koyun. Soğutup servis yapın.

Taratorlu börülce
Malzemeler
750 gr. börülce
2 su bardağı su
Tuz
Tarator sos için:
200 gr. ceviz
1 dilim ekmek içi
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı sirke
1.5 çay bardağı su
Tuz

Yıkanmış ve ayıklanmış börülceleri iki bardak su ve tuz ile yarım saat haşlayın, sonra soğumaya bırakın. Tarator sos için cevizi mikserde çekin. Üzerine ıslatılıp sıkılmış ekmek, sıvıyağ, sirke, limon suyu, su ve tuz ilave edip, tüm malzemeyi tekrar mikserde çekin. Sosu, soğumuş börülcelerle birlikte servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA