Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı biber dolması

Malzemeler
8 adet soğan
2-3 çorba kaşığı kuşüzümü
2 adet domates
3 su bardağı pirinç
1 kg. dolmalık biber
Yarım kg. kırmızı biber
2-3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1'er tatlı kaşığı yenibahar, tozşeker, kuru nane
1.5 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Soğanları rendeleyin. Büyükçe bir tencerede soğanların üzerine çıkmayacak kadar su ekleyip, haşlayın. Pirinci ayıklayıp, tuzlu suya koyun. Soğanlar iyice suyunu çekince sırasıyla pirinç, rendelenmiş domates, karabiber, kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz, şeker, yenibahar, nane ve zeytinyağı ilave ederek tencereyi tekrar ateşe oturtun. Bir buçuk su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte biraz pişirip, soğutun. Yıkanmış ve temizlenmiş biberlerin içlerini bu harçla doldurun. Sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin.

Fesleğen soslu makarna
Malzemeler
1 paket makarna
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
1 demet fesleğen
3 adet domates
3 diş sarmısak
Tuz
Makarnayı tuzlu kaynar suda 8 dakika kadar haşlayın ve süzün. Sarmısakları zeytinyağında kavurun. Üzerine küp doğranmış domates, ince kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiber ekleyin. Sosu makarnanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Kolay baklava
Malzemeler
8 adet yufka
250 gr. tuzsuz antepfıstığı
2 çorba kaşığı tozşeker
150 gr. tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Şerbet için su ve şekeri kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 3 dakika daha kaynatın, soğumaya bırakın. Yufkaları tepsi ebadında kesin. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp, yufkaları yayın. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin. Tüm yufkalar bittikten sonra baklavayı dilimleyip, üzerine kalan sıcak tereyağını dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA