TURKCELL İMSAKİYE
TURKCELL İLE RAMAZAN
Kıyma, ince kıyılmış taze soğan ve salatalık turşusunu, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. İrice köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızartın. Fırın tepsisine hamburger ekmeklerini yerleştirin. Alt kısımlara sırasıyla domates dilimleri, mayonez, ketçap ve turşu dilimlerini pay edin. En üste köfteleri ve kaşar dilimlerini koyun. Fırının ızgara kısmında peynirler eriyene kadar bekletin.

Malzemeler
6 adet hamburger ekmeği
3 adet domates
3 çorba kaşığı mayonez
Ketçap
3 adet salatalık turşusu
6 adet ince dilim taze kaşar peyniri Köfte için:
Yarım kg. kıyma
5 adet taze soğan
4 adet salatalık turşusu
1 çay kaşığı tuz
Karabiber

* * *
Fındıklı kurabiye

Bir kaba unu eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki margarini, nişastayı, pudraşekerini, vanilyayı ve dövülmüş fındığı ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Isıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerlerine pudraşekeri ve kakao karışımı eleyerek servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı un
125 gr. margarin
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş fındık
BİZE ULAŞIN