Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu salata

Tavuk göğsünü haşlayıp soğutun. Kıvırcıkları irice doğrayın ve salata kabına alın. Kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş domatesleri, verev doğranmış salatalıkları, üzerine yerleştirin. Tavuğu elinizle didikleyip, salatanın üzerine serpiştirin. Peynir, zeytin ve mısırı da üzerine serpin. Sos malzemelerinin hepsini karıştırıp, salatanın üstüne gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 adet kıvırcık marul
2'şer adet salatalık ve domates
2 çorba kaşığı mısır
10 adet doğranmış zeytin
Yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir Sos için:
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı yoğurt
Tuz

* * *
Sebzeli kiş
Bir kapta hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Yağlanmış tart kalıbına hamuru döşeyin. İçi için, havuç, kabak ve biberleri küp doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağında 5 dakika soteleyip, biraz soğuduktan sonra hamurun üzerine yayın. Bir kasede yumurta, süt ve unu çırpın, sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

Malzemeler
2 su bardağı un
100 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su İçi için:
1'er adet havuç, kabak, dolmalık biber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un

* * *
Makarna pastası
Spagetti makarnayı tuzlu ve bir çorba kaşığı zeytinyağı katılmış suda 12 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli tavaya kalan zeytinyağını koyup, üzerine makarnanın bir bölümünü döşeyin. Peynirleri rendeleyin, kıyılmış maydanozla karıştırın. Karışımı tavadaki makarnaların üzerine yayın. Kalan makarnayı da üzerine döşeyin ve üzerini kapatın. Ocak üzerinde iki yüzü de kızarana dek pişirin.

Malzemeler
1 paket spagetti
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA