Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kayısılı et

Etleri, iki çorba kaşığı margarinde kavurun. Tuz, karabiber ilave edin. Etleri tencereden çıkarın. İnce kıyılmış soğan ve sarmısağı tencereye koyup kalan yağla kavurun. Etlerle, 1.5 su bardağı suyu tencereye ekleyin. Bu arada kayısıları iki su bardağı sıcak suyla ıslatın. Bir saat bekletip, kayısıları da tencereye alın. Kayısıların suyundan bir su bardağını yoğurtla çırpıp, tencereye ekleyin. 20 dakika daha pişirin. Elmaları incecik dilimleyin. Limon suyuyla nişastayı çırpıp, tencereye ilave edin. 10 dakika daha pişirin.

Malzemeler

3 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
1 kg. yağsız kuşbaşı et
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı köri
2 adet defne yaprağı
1 çubuk tarçın
100 gr. kuyu kayısı
150 gr. yoğurt
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet kırmızı elma
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber

* * *
Domatesli ve zeytinli hamur
Milföy hamurlarını çözdürün. Orta büyüklükte fırın kaplarına alın. Üzerine yağı sürün. Domatesleri ve zeytinleri milföyün üzerine yerleştirin. Fesleğeni ve tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
4 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı sıvıyağ
9 adet kiraz domates
10 adet zeytin
Tuz
Yarım çorba kaşığı fesleğen

* * *
Meyveli pirinç
Şeftalilerin ikisini ve çileklerin bir kısmını ayırın. Kalan şeftali ve çilekleri küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri iki su bardağı süt, vanilya ve bir tutam tuzla kaynatın. Çok kısık ateşte 25 dakika demlendirin. Jöleyi hazırlayıp, pirince katın. 15 dakika buzdolabında soğutun. Krem şantiyi kalan soğuk sütle çırpın. Doğranmış meyveleri ve krem şantiyi pirinçle karıştırın, suyla çalkalanmış bir kalıba boşaltın, 4-5 saat buzdolabında bekletin. Meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
4 adet şeftali
500 gr. çilek
Yarım su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket limonlu jöle
2 paket krem şanti

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA