Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kızarmış domates

Domatesleri yıkayıp, kurulayın. 1 santim kalınlığında dilimler halinde kesin. Üzerine bir tutam tuz serpin. Yumurtayı çırpın. Domates dilimlerini önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayın, sıvı yağda kızartın. Sosu için, yoğurdu krema ile karıştırın. İnce doğranmış soğana maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kızarmış domatesleri sosla servis yapın.

MALZEMELER
3 adet sert domates
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı galeta unu
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz Sos için:
1 su bardağı yoğurt
Tuz
3 çorba kaşığı krema
Yarım demet maydanoz
1 adet soğan
Karabiber

Milföyde mantarlar
Piyazlık doğranmış soğanı yağda kavurun. Küçük doğranmış mantarları soğana ekleyin, kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış biber, tuz ve karabiberi ekleyin, 2-3 dakika daha pişirin. Küçük fırın kaplarına eşit miktarda mantarlı harcı paylaştırın. Kapların üzerine milföy hamurlarını koyun. Yanlarını kaba yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet mantar
2 adet biber
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Haşlama çöp şiş
Eti yıkayıp, tencereye alın. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin. Suyunu iyice çekince tereyağı, karabiber, kimyon, tuz ve sıcak suyu ilave edin. 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Pişen etleri ve kiraz domatesleri çöp şişlere dizerek servis yapın.

MALZEMELER
Yarım kg. kuşbaşı kuzu eti
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kimyon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA