TURKCELL İMSAKİYE
TURKCELL İLE RAMAZAN
ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Domates çorbası

Domateslerin kabuklarını soyup, bütün olarak tencereye koyun. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin ve blenderdan geçirip, yeniden tencereye koyun. Üzerine süt, muskat, karabiber ve tuzu ekleyerek 15-20 dakika daha pişirin. Bu arada kaşar peynirini yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun. Peynir hafif kızarmaya yüz tutunca ocağı kapatın. Peynir soğuduktan sonra elinizle kırın ve çorbayla birlikte servis yapın.

Malzemeler
8 adet domates
3 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
Karabiber, tuz

* * *
Elmalı revani
Şerbeti için, tozşeker ve suyu 15 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. 2 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Un, tozşeker, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini bir kapta harmanlayın. Üzerine rendelenmiş elma, yumurta ve süt ilave edip, çırpın. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca şerbeti üzerine gezdirin.

Malzemeler
1 su bardağı un l1.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet kırmızı elma
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

* * *
Bezelyeli şinitzel
Soğanı margarinle kavurun. Bezelyeleri ve suyu ekleyip, 15 dakika pişirin. Üzerine limon kabuğunu, kekiği, tuzu ve karabiberi ekleyin. Pişince servis tabağına yerleştirin. Yumurtaları çırpın. Tavuk etini küp küp kesip, tuz ve karabiber ekleyin. Sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, yağda kızartın. Kızarmış tavukları bezelyelerin üzerine yerleştirip servis yapın.

Malzemeler
1.5 su bardağı bezelye
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 su bardağı sıcak su
Kekik, tuz, karabiber
Şinitzel için:
500 gr. tavuk eti
5 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Galeta unu, tuz, karabiber
BİZE ULAŞIN