Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fasulyeli tavuk güveci

Fasulyeyi temizleyin. Bir güveç kabını tereyağının yarısı ile yağlayıp, içine fasulyeyi yerleştirin. Üzerine doğranmış domates ve dörde bölünmüş soğanı ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp, 20 dakika pişirin. Kalan tereyağını tavaya alıp, tavuk butlarını 2-3 dakika kızartın. Butları güvecin ortasına yerleştirin. Tavukları kızarttığınız tavaya su koyup kaynatın ve güvece ekleyin. Tuzunu atıp, 1 saat 10 dakika pişirin.

Malzemeler
750 gr. taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy domates
2 adet orta boy soğan
4 adet kemiksiz tavuk budu
2 su bardağı su
Tuz

* * *
Meyveli beyaz pasta
İki çay bardağı süt ve tozşekeri karıştırın. Pandispanyaları sütlü şekerli karışımla ıslatın. Pasta kremasını iki su bardağı sütle çırpın. Birinci pandispanyanın bir parçasına, hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. İkinci pandispanyayı daha küçük kesip, yapmış olduğunuz pastanın üzerine yerleştirin ve arasına kalan kremayı sürün. Dilimlenmiş şeftali ve üzüm taneleriyle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
2 adet sade pandispanya (iki katlı)
2 paket beyaz pasta kreması
4 adet şeftali
Üzüm taneleri

* * *
Kuruyemişli pilav
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, kakule, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip, 5 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 5 dakika bekleyip servis yapın.

Malzemeler
2'şer su bardağı pirinç ve su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı antepfıstığı
6 adet kakule
1 çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı yerfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA