Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuç köftesi

Havuçları temizledikten sonra haşlayın. Suyunu süzün ve bir kaba alıp; un, ceviz, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve başka bir çorba kaşığını üzerine kapatıp, şekil verin. Köfteleri una bulayıp, kızdırılmış sıvıyağda iyice kızartın.

Malzemeler
* 4 adet orta boy havuç
* 1 adet yumurta
* 8-10 dal maydanoz
* 3-4 çorba kaşığı un
* Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber
* Bulamak için 1 su bardağı un

* * *
Tavada kolay pizza
Domateslerin kabuklarını soyup, ince doğrayın. Suyunu süzüp, kenara alın. Biberiye yapraklarını saplarından ayırın. Üç adet lavaşı düz bir zemine koyup, üzerine kıyılmış domatesi paylaştırın. Tuzunu ayarlayın. Kaşar peyniri ve biberiye serpip, zeytinyağı gezdirin. Üzerine kalan lavaşları kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin.

Malzemeler
* 6 adet lavaş
* 3 adet domates
* 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 3-4 dal biberiye
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz

* * *
Cevizli tart
Un, yumurta, margarin ve tuzu karıştırıp, tart hamuru hazırlayın. 24 cm. çapındaki kalıbı yağlayıp, tartı yerleştirin. 150 derece fırında 15 dakika pişirin. Tozşeker, bal, ceviz, tuz ve yumurta sarılarını çırpın. Bir kapta yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın, cevizli karışıma ekleyip, karıştırın. Karışımı tart tabanının üzerine dökün. Kalıbı tekrar fırına koyarak, 35- 40 dakika pişirin.

Malzemeler
* 3 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 150 gr. margarin
* Bir tutam tuz
Üzerine:
* 4 çorba kaşığı tozşeker
* 3 çorba kaşığı bal
* 2 su bardağı dövülmüş ceviz
* Bir tutam tuz
* 3 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA