TURKCELL İMSAKİYE
TURKCELL İLE RAMAZAN
ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Sosisli makarna

Makarnaları tuzlu suda haşlayıp, süzün ve tekrar aynı tencereye alın, yarım çay bardağı zeytinyağıyla 1-2 dakika çevirip, ocağı kapatın. Diğer tarafta domatesleri küp doğrayın. Sosis ve biberleri doğrayıp, bir tavaya alın. Kalan zeytinyağını üzerine döküp, 5 dakika kavurun. Domatesleri de ekleyip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Makarnanın üzerine sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER
1 paket makarna
1 çay bardağı zeytinyağı
3'er adet domates ve sivri biber
6 adet uzun sosis
Tuz

***

SOSLU FASULYE
Fasulyeleri yıkayıp, uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyin. Kaynayan suya atıp, 5 dakika haşlayın. Tencereden alıp, hemen soğuk suya atın. İyice süzüp, geniş bir kaba koyun. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile harmanlayıp, servis tabağına alın. Dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, küp doğrayın, üzerine sarmısağı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Sosu fasulyelerin üzerine dökün, dolmalık fıstıkla süsleyin.

MALZEMELER
300 gram taze fasuyle
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 adet orta boy domates
1 diş dövülmüş sarımsak
Tuz

***

REÇELLİ CHEESECAKE
Hamuru iyice yoğurun ve merdane yardımıyla açın. Kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yükselterek yerleştirin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Toz jelatini kaynamış suda eritin. Büyük bir kapta yoğurt, krem şanti, pudraşekeri, yumurta ve sütü çırpın. Jelatini de ilave edip, pişen kekin üzerine yayın. Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra vişne reçeliyle servis yapın.

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1/4 su bardağı şeker
1 yumurta
125 gram tereyağı
3 çorba kaşığı toz jelatin
3 çorba kaşığı sıcak su
1 su bardağı süzme yoğurt
1 paket krem şanti
4 çorba kaşığı pudra şekeri
2 yumurta
1 su bardağı süt
BİZE ULAŞIN