ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Yeşil domatesli pilav

Pirinçleri zeytinyağında 5 dakika kavurun. Doğranmış yeşil domatesleri içine ekleyip, üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun. Tuzunu da ekleyip, 20 dakika orta ateşte pişirin. Diğer taraftan salatalıkları küpler halinde doğrayın. Tencerenin altını kapattıktan sonra pilava ekleyin ve kapağı kapalı olarak demlendirin.

Malzemeler
3 su bardağı pirinç
2 adet yeşil domates
2 adet salatalık
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz

* * *
Tavuklu börek
Tavuğu şeritler halinde doğrayın. Soyulmuş domatesi küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, tavukları kavurun. Üzerine kıyılmış soğan, sivri biber ve domatesi ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 5 dakika harlı ateşte pişirin. Oda sıcaklığında bekletilmiş milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp, kenarlarını bastırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Malzemeler
4 adet milföy hamuru
2 adet tavuk kalçası
1 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet sivri biber
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı susam
Tuz
BİZE ULAŞIN