Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates köftesi

Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup, rendeleyin. Bir kaseye alın. 1 su bardağı un, irmik ve yumurtayı ekleyin. Tuzu, baharatları katın, iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp, parmak şekli verin. Düz bir tabağa kalan yarım su bardağı unu koyun. Köfteleri una bulayın. Fazla ununu silkeleyin. Kızgın sıvı yağda kızartın.

Malzemeler
3 adet patates
1.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz

* * *
Karidesli sepetler
Yumurtaları haşlayıp soyun. Üstlerini kapak şeklinde kesin ve içindeki sarı kısmı tabağa alıp, ufalayın. İçine taze soğan, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz ve karabiber koyup, karıştırın. Karidesleri tereyağında beş dakika sote edin. Pul biber serpin ve küp doğranmış domatesi de katın. 2 dakika daha kavurup ocaktan alın. Üzerine taze soğanlı karışımı ekleyin. Bu harcı yumurtaların içine pay edin.

Malzemeler
6 adet yumurta
4-5 dal kıyılmış taze soğan lTuz
8-10 dal maydanoz
6-8 dal kıyılmış dereotu
100 gr. karides
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
Karabiber
Pul biber

* * *
Çikolatalı tart
Un ve yağı, mikserle, ufalanmış bisküvi görüntüsü alana dek karıştırın. Pudra şekerini ilave edip, biraz daha karıştırın. Üzerine yumurta sarısını ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında olana kadar hamuru toparlayın. Yağlanmış tart kalıbına ince bir tabaka halinde yayın. Ortasına çatalla birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin. Sosu için, çikolatalı sos ile sütü kaynatın. Kaynayınca tereyağını ilave edip, biraz daha kaynatın. Soğuduktan sonra tartın üzerine dökün. Kakao serperek servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
2 çorba kaşığı tepeleme pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı Sos için:
1 paket toz çikolatalı sos
4 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA