Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kabaklı pirinç çorbası

Pirinçleri ayıklayın. Tuzlu suda haşlayıp, süzün. Tencereye kabukları soyulmuş ve küçük parçalara ayrılmış kabakları koyun. Sütü ekleyin. Süt kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin. Kaynar et suyunu da katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Orta ateşte 15- 20 dakika pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Malzemeler

1,5 çay bardağı pirinç
2 adet kabak
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

* * *
Patates sarmalı köfte

Soğanı ince kıyın. Kıymayı derin bir kaba alın. Tuz, karabiber ve kıyılmış soğanla karıştırın, yoğurun. Uzun ve ince köfteler yapın. Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini bu karışıma katın. Yumurtaları ayrı bir yerde çırpın. Köfteleri önce patatese bulayın. Elinizle düzleştirip şekil verin. Daha sonra yumurtaya bulayın. En son galeta ununa bulayın. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın.

Malzemeler
300 gr. kıyma
Tuz
1 adet soğan
Karabiber
3 adet haşlanmış patates
Yarım su bardağı kaşar peyniri
2 adet yumurta
1,5 su bardağı galeta unu

* * *
Çikolata soslu kayısı

Kayısıları ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kayısıların ortasına kesme şeker koyun. Fırına koyup, şeker eriyip, kayısılar da yumuşayınca fırından çıkarın. Kremayı ve çikolatayı tavaya alın ve eritin. Su ve kakaoyu da ekleyin. Servis tabağının zeminine hazırladığınız bu sosu dökün. Ortalarına kayısıları yerleştirin. Üzerlerine krem şanti sıkın.

Malzemeler
7 adet kayısı
14 adet kesme şeker
3 çorba kaşığı krema
80 gr. bitter çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı krem şanti

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA