Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Gülsulu muhallebi

Süt ve şekeri iyice karıştırarak pişirin. Diğer tarafta yarım su bardağı suya üç çorba kaşığı pirinç ununu koyun. Kaşıkla ezerek eritin. Nişastayı da tencereye ekleyin. Hızlı hızlı karıştırın. Gülsuyunu ilave edin. Diğer tarafta bademleri kaynar suda bekletip, kabuklarını soyun. İrice kırılmış bademleri muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirin. Kaselere boşaltarak servis yapın.

Malzemeler
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı badem

* * *
Maydanozlu makarna
Makarnayı haşlayın. Suyunu süzüp, tekrar tencereye alın. Margarini de ilave ederek karıştırın. Fırın tepsisine makarnanın yarısını yayın. Küçük bir kaba yumurtaları kırın. Süt, tuz ve karabiberi de ekleyerek çırpın. Diğer tarafta rendelenmiş peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın, makarnanın üzerine dökün. Sütlü karışımı da üzerine gezdirin. Sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Isıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Malzemeler
1 paket fırın makarna
Tuz
2 su bardağı süt
Karabiber
2 çorba kaşığı margarin
4 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı beyaz peynir
1 demet maydanoz
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri

* * *
Buzlu yaz kokteyli
Portakal suyu ve ananas suyunu blendıra alın. Üzerine limon suyunu ekleyin. 2 tatlı kaşığı şekeri ilave edin. Rom ve vişne suyunu katın. Buz parçalarını ekleyin. Blendırı çalıştırın. Buzlar iyice kırılınca kokteyli bardaklara doldurup, soğuk servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı ananas suyu
1 adet limonun suyu
2 tatlı kaşığı tozşeker
10-15 adet buz
1 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı rom

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA