Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı domates çorbası

Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Tencereye margarini koyun, eriyince küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler iyice eriyip, salça haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin. İçine yine karıştırarak unu ekleyin ve iki dakika daha pişirin. Ilık et suyunu tuzla birlikte ekleyip, yarım saat daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Çorbayı süzgeçten geçirin ve üzerine hafif çırpılmış kremayı bir-iki defa karıştırarak ekleyin. Kızarmış ekmekle servis yapın.

Malzemeler
2 adet iri olgun domates
Tuz
4 su bardağı et suyu
1.5 kahve fincanı un
1 çay fincanı taze krema
Yarım çorba kaşığı margarin

* * *
Şeftali tatlısı

Tencerede şeker ve suyu kaynatıp, şerbet haline getirin. Şeftalilerin kabuklarını soyup, ortadan ikiye bölün ve şerbetin içinde beş dakika bekletin. Çıkartıp, iyice süzün ve soğumaya bırakın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız dondurmayı, birbirinden ayrı toplar halinde buzlukta bekletin. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alın ve ortasına dondurmayı koyarak servis yapın.

Malzemeler
4 adet orta boy şeftali
4 top vanilyalı dondurma
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

* * *
Peynirli patlıcan
Patlıcanları incecik dilimleyin ve tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzdürün. Patlıcanları sıvıyağda kavurun. Başka bir tavada sırasıyla domates suyunu, soğanı, maydanozu, sarmısağı ve rendelenmiş kaşar peynirini soteleyin. Karabiber ve tuzu ilave edin. Sosun bir miktarını fazla derin olmayan bir fırın kabına koyun. Üzerine patlıcan dilimlerini dizin. Onun üzerine kaşar dilimlerini dizin. Tekrar sos gezdirin. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. 200 derecedeki fırında, kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Malzemeler
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı domates suyu
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı rende kaşar
8 dilim kaşar peyniri
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA