Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli dilim

Unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açın. İçine yumurta sarısını, pudra şekerini ve vanilyayı koyup, yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Harcı için cevizle pudra şekerini karıştırın. Bir yumurtanın tamamını, iki yumurtanın da beyazını ekleyin, iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış bir tepsiye incecik yayın. Harcı, hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice pişirin.

Malzemeler
8 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya Harcı için:
2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı pudra şekeri

* * *
Dereotu çorbası
Sıvıyağı kızdırın. Soğan ve sarmısağı yağda kavurun. Üzerine unu ekleyip, hafifçe kavurun. Tavuk suyunu ve sütü azar azar ilave edin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Dereotunu ince kıyıp, çorbaya ilave edin. Beş dakika daha pişirin. Limon suyunu da katın. Dereotuyla süsleyip servis yapın.

Malzemeler
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş dövülmüş sarmısak
1 kahve fincanı un
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı süt
2 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Yarım limonun suyu

* * *
Sebzeli tavuk
Tencereye margarini koyun. Sırasıyla doğranmış soğanı, patatesi, havucu kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavukları da koyun. Fasulyelerin kenarlarını kesip, verev doğrayın. Tavuklar iyice pişince fasulye ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak beşdakika pişirin.

Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
6 adet taze fasulye
1 adet havuç
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet patates
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA