Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuk güveci

Tavuk etlerini, maydanoz sapları ve baharatlarla birlikte haşlayın. Sudan çıkarıp, ince ince didin. Aynı suya minik doğranmış sebzeleri atın. Üç dakika kaynattıktan sonra bezelyeyi katın. Beş dakika daha pişirip, süzün. Didilmiş tavuk etiyle sebzeleri karıştırıp, güveç kaplarına paylaştırın. Sosu için, soğanları margarinde kavurun. Unu ekleyin, iki dakika karıştırın. Kaynamış et suyunu ilave edin. İçine kremayı, Hindistan cevizini ekleyip, koyu bir kıvam alana dek pişirin. Güveçlerin üzerine sosu gezdirin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
Yarım demet maydanoz sapı
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 adet patates
1 adet soğan
Kırmızıbiber
Tuz
Karabiber Sosu için:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Yarım demet maydanoz

* * *
Elmalı milföy tatlısı

Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudraşekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyup, ikiye katlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudraşekerine bulayın.

Malzemeler
5 adet milföy hamuru
1 adet elma
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

* * *
Yulaflı mantar çorbası

Yulafları bir gece önceden yarım bardak suyla ıslatın. Daha sonra yağ hariç tüm malzemeleri blenderden geçirin. Ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve biberiyeyi ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağını katıp, servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 diş sarmısak
150 gr. mantar
1'er çay kaşığı biberiye, kekik
Tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA