Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze suyu çorbası

Küçük doğranmış soğan ve havucu 1 çorba kaşığı margarinde soteleyin. Sıcak suyu ekleyin. Dövülmüş sarmısaklar, karabiber, tuz, kıyılmış maydanoz ve defne yaprağını ekleyin. Yüksek ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, ara sıra karıştırarak 20 dakika daha pişirin. Süzgeçten geçirin. Sebzeleri robotta püre haline ge tirin, sebze suyuna ilave edin. Unu kalan margarinle kavurun. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak sıcak servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
1 adet soğan
2 adet havuç
4 su bardağı sıcak su
Karabiber,
2 diş sarmısak
4 sap maydanoz
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı un

***
Dondurmalı armut tatlısı
Armutları yıkayıp, sapları kalacak şekilde kabuklarını soyun. Suyu tencereye alın, vanilya, tarçın ve şekeri katıp, kaynatın. Armutları da kaynayan suya atın. 20 dakika pişirin. Ateşten alıp, armutları soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Armutları yarısına kadar çikolataya bulayın. Daha sonra armutları buzdolabına alıp, dondurun. Kup bardaklarına dondurma koyun, üzerine armutları da koyarak servis yapın.

Malzemeler
6 adet armut
4 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 paket bitter çikolata

***
Kağıtta sebze
Havuçları halka halka doğrayın. Fasulyeleri kaynar suda 2 dakika haşlayın. Bu suda kabağı da haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün. Sebzeleri ince ince doğrayın. Dilediğiniz büyüklükte bir yağlı kağıdı serin. Sebzeleri ortasına yerleştirin. Üzerine defne yaprağı, kekik, tuz ve ince kıyılmış sarmısağı serpin. Kağıdın kenarlarını kıvırın. Üzerine tereyağı sürün. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Malzemeler

1'er adet kabak ve havuç
12 adet taze fasulye
2 adet defne yaprağı
Bir tutam kekik
1 diş sarmısak lTuz
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA