ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Yayla çorbası

Tencereye suyu alın. Yıkanmış pirinci ilave edin. Tencereyi ocağa koyun. Unu, yarım su bardağı suyla karıştırıp, boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pirinçler pişince, kaynayan suya azar azar ekleyip, birkaç taşım kaynatın. Ocaktan alıp, tencereyi 10 dakika bekletin. Diğer yanda beş kase yoğurdu iyice çırpın. İçine tenceredeki sudan iki çorba kaşığı ilave edin. Daha sonra tencereye ekleyip, karıştırın. İki çorba kaşığı margarini, naneyle kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.

MALZEMELER
4.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı margarin

***


Soslu tavuklu şiş
Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Domates ve biberleri dilimleyin. Şişlere sırasıyla tavuk, biber, domates ve tavuk olmak üzere elinizdeki malzemeleri dizin. Sarmısakları dövün, zeytinyağına katın. Diğer baharatları ve tuzu da ekleyin. Şişleri bu sosta birkaç dakika bekletin. Izgarada çevirerek kızartın.

MALZEMELER
2-3 adet tavuk göğsü
3 adet biber
2 adet domates
2 diş sarmısak
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

***

Şaraplı armut tatlısı
Tozşekeri kaynamış su ile karıştırıp, şurup hazırlayın. Öncelikle armutların kabuklarını soyun. Şurup biraz ılınınca karanfili içine atın. Armutların saplı kısmına zarar vermeden alt tarafından içini oyup, çekirdeklerini çıkarın, şurubun içine atın. 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Kırmızı şarabı da küçük bir tencereye alın. Armutları şuruptan çıkarıp, şarabın olduğu tencereye koyun. 10 dakika daha kaynatın.

MALZEMELER
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
3 adet karanfil
6 adet iri armut
2 kadeh kırmızı şarap

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN