ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Cevizli tartölet

Kabartma tozu ve unu eleyin. Diğer malzemeleri de ekleyin. Bıçak ya da çatal yardımıyla yoğurmadan hamur yapın. Yağlı kağıda sarıp, 30 dakika bekletin. İçini hazırlamak için bütün malzemeleri karıştırın. Hamurdan küçük bezeler koparıp açın ve tartölet kalıplarına yayın. Üzerlerine kayısı marmeladı sürün. İçlerine cevizli harcı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice pişirin.

Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gram margarin l1 adet yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri İçi için:
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya

***
Sebzeli köfte
Kıymayı derin bir kaba alın. Pirinci, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Geniş bir kaba unu yayın. Köfteleri una bulayın ve bir tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı ve küp doğranmış patatesi ve havucu da tencereye koyun. Suyu da ilave edin. Sebzeler ve köfteler pişene kadar ocakta tutun.

Malzemeler
200 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı un
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
Karabiber
1 çorba kaşığı margarin
5 su bardağı su
Tuz

***
Sebze çorbası
Yemeklik doğranmış soğanı margarinde kavurun. Patates, havuç ve kerevizi küçük doğrayın. Bezelyeyle birlikte tencereye ekleyin. Üzerine unu ilave edip, bir iki dakika karıştırın. Suyu ekleyin. Tuzunu da katıp, sebzeler yumuşayana kadar iyice pişirin.

Malzemeler
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1'er adet patates, havuç,kereviz
Tuz
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
BİZE ULAŞIN