Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Vanilyalı çıtır

Un, yumurta, vanilya, kabartma tozu, tereyağı ve tozşekeri genişçe bir kaba alın. Tuz ve sütü ekleyip, yoğurun. Hamuru unlu bir zeminde merdaneyle açın. Üzerini tekrar unlayın. Açtığınız hamuru küçük kareler halinde kesin. Hamurları kızgın yağda kızartın. Kağıt havluya alın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER
250 gr. un
1 adet yumurta
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
Pudra şekeri
Aldığı kadar süt
1 tutam tuz

Sebzeli dana sote
Yemeklik doğranmış soğanı margarinde kavurun. Etleri ilave edin. Patatesleri ve biberleri küp şeklinde doğrayın. Tencereye sırasıyla patates, biber ve bezelyeyi ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayın. En son kiraz domatesleri ekleyin. Bir su bardağı sıcak su koyup, kısık ateşte 10 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
1 adet soğan
500 gr. kuşbaşı dana eti
2 adet patates
Kırmızıbiber
3 adet sivribiber
1 su bardağı haşlanmış bezelye
10 adet kiraz domates
Karabiber
Yarım su bardağı sıcak su

Bahar çorbası
Margarini tencerede eritin, içine küçük doğradığınız havuç, elma ve pirinci ekleyin. 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Suyu ekleyin. 20 dakika kaynatın. Tuzunu ve baharatlarını koyun. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1 adet havuç
Tuz
Yarım su bardağı pirinç
1 adet ekşi elma
2.5 su bardağı su
Kıyılmış maydanoz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA