Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sarı mercimekli kolay pizza

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin. Kapağı kapalı olarak şişmesini sağlayın. İnce kıyılmış soğanı, rengi dönene kadar yağda kadar kavurun. Salçayı ilave edip, 1-2 dakika kavurduktan sonra mercimeğe ekleyin. Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Malzemeyi, yağlanmış bir fırın kabına pizza altı oluşturacak şekilde yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Aralıklı olarak sucukları dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alınca kalan kaşar peynirini serpin.

Malzemeler
2 su bardağı sarı mercimek
3 su bardağı su
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sirke
10 dilim sucuk
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

***
Sebze döneri
Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup, ince dilimleyin. Biberi de ince dilimleyin. Sebzeleri arada boşluk bırakmadan yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan yumurta akını sebzelerin üzerine sürün ve rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimleyin. Az yağlı ya da yağsız tavada arkalı önlü pişirin.

Malzemeler

1 adet yufka
Tuz
1 adet yumurtanın akı
1'er adet kabak ve patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ

***
Dondurmalı pastacıklar
Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip, yoğurun. Elinizle ya da halka kalıplarla şekil verip, servis tabaklarına alın. Buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra dondurma topları ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
2 paket pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı mısır gevreği
6 top dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA