Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sosisli kürdan böreği

Sosisleri küp küp doğrayıp, üç yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Kıyılmış taze soğanı ve salamı katıp, 1-2 dakika daha kavurun. Harç soğuduktan sonra rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Üzerlerine kalan zeytinyağından sürün. Yufkanın geniş kısmına hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın, daha sonra gül şekli verin ve kürdan batırın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

8-10 adet parmak sosis
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
3 dal taze soğan
150 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar peyniri

***

Tatlı sandviç
Tost ekmeklerini üçgen biçiminde kesip, fırında kızartın. Bir kapta bal, labne peyniri ve yoğurdu hafifçe karıştırıp, kızaran ekmeklerin üzerine sürün. Üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz kuru kayısı ve inciri serpiştirin. Servis tabağına alın. Dövülmüş ceviz ve mısır gevreği ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
4 adet tost ekmeği
3 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı yoğurt
4 adet kuru sayısı
4 adet kuru incir
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
2-3 çorba kaşığı mısır gevreği

***

Sebzeli kuzu şiş
Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber ve sirkeyi karıştırın. İçine kuzu etini katıp, iyice harmanlayın. Biberleri, domatesleri ve patlıcanları irice doğrayın. Etle birlikte sebzeleri çöp şişlere sırayla dizin. Mangalda ara sıra çevirerek, arkalı önlü pişirin.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çorba kaşığı sirke
400 gr. kuzu şiş
2 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 adet patlıcan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA