Yıkanmış patatesleri kabuklarını soymadan 15 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra üst kısmını bıçakla (+) şeklinde çizin ve tatlı kaşığıyla içini çıkarıp, bir kaba alın. Bu kaba; mısır, küp doğranmış turşu, kıyılmış maydanoz, hardal, ketçap, tereyağı, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, karıştırın. İçleri boşaltılmış patateslere bu karışımı paylaştırın. Diğer taraftan sosisleri iki ucundan (+) şeklinde kesin ve sıvıyağda kızartın. Kumpirlerin üzerine birer adet sosis yerleştirin. En üste de kaşar
peyniri serperek servis yapın.

Malzemeler
8 adet küçük boy taze patates
Tuz
1 çay bardağı mısır
5-6 adet kornişon turşu
10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Pulbiber Üzerine:
8 adet kokteyl sosis
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

****
Hardal soslu ızgara
Sosislerin üzerini, bıçak yardımıyla 2-3 yerinden çizin ve çöp şişlere geçirin. Sucukların zarını soyup, ortadan ikiye kesin. Sucukları da çöp şişlere geçirin. Mangalda veya yağsız tavada ara sıra çevirerek, arkalı önlü pişirin. Sos için, hardal ve mayonezi bir kapta karıştırın. Servis tabağına ekmekleri dizip, üzerlerine sosis ve sucukları koyun. Sosla birlikte servis yapın.

Malzemeler
4 adet mangallık sosis
2 adet parmak sucuk
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı mayonez
4 dilim tost ekmeği

***
Zeytinli sandviç
Sandviç ekmeklerini ortadan ikiye ayırın. Fırında hafifçe kızartın. Orta boy bir kasede zeytin ezmesi ile labne peynirini karıştırın. Domatesi yuvarlak dilim halinde kesip, ekmeklerin üzerine yerleştirin. Üzerine zeytinli karışımı bolca sürün. Salatalığı dilimleyin. Zeytinli sandviçin üzerini salatalık dilimleriyle
süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
3 adet yuvarlak sandviç ekmeği
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
2 çorba kaşığı labne peynir
1 adet domates
1 adet salatalık
BİZE ULAŞIN