Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pırtık böreği

Çatal ile ezilmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine erimiş margarini, sütü ve çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip, karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Bir bütün yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan üç yufkayı şeritler halinde kesin, sütlü harcın içine atıp karıştırın. Karışımı tepsideki yufkanın ortasına dökün. Kenarlardan sarkan yufkayı içeri doğru alıp, malzemenin üzerini kapatın. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Malzemeler
200 gr. beyaz peynir
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Tuz
4 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
4 adet yufka

* * *
Salatalık çorbası
Salatalıkları alacalı soyun ve bir kabın içine rendeleyin. Üzerine tuz serpip, 10 dakika bekletin. Sonrasında suyunu iyice süzüp, bir kaba aktarın. Salatalık suyunun içine, ince kıyılmış ceviz içi, taze nane ve dövülmüş sarmısağı katın. Ardından yoğurdu ve karabiberi de ilave edip, karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
2 adet salatalık
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 çay bardağı ceviz içi
4 diş sarmısak
1 kg. yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

* * *
Tavukgöğsü
Un ve margarini kavurun. Süt ilave edip, karıştırın. Tozşekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, vanilyayı ekleyin. Mikserle 15 dakika çırpın. Geniş ve sığ bir kabı suyla ıslatın. Tavuk göğsünü kaba dökün. Buzdolabında en az 1 saat bekletin. Tarçınla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA