Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kağıtta peynirli patates

Patatesleri iyice yıkayıp, kurulayın. Daha sonra üzerinde, bir bıçakla enlemesine derin kesikler oluşturup, tuz serpin. Patatesleri sarabileceğiniz büyüklükte dörder adet yağlı kağıt ve alüminyum folyo hazırlayın. Her alüminyum folyonun üzerine yağlı kağıt koyun ve patatesleri sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişirin. Patatesleri fırından alıp dikkatlice açın. Üstlerindeki kesikleri biraz büyütüp, dilimlediğiniz peynirleri, ceviz, adaçayı, karabiber ve pulbiberi içlerine yerleştirin. İnce kıyılmış maydanoz serpip folyoyu kapatın ve yeniden fırına verin. Peynirler eriyene kadar pişirin.

Malzemeler
4 adet büyük boy patates
Tuz
100 gr. otlu peynir
Karabiber
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
8 yaprak kuru adaçayı
Pulbiber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

* * *
Marmelatlı krep

Un ve sütü derin bir kapta iyice çırpın. Sırasıyla limon kabuğu rendesini, vanilyayı, yumurtaları, tuzu, şekeri ve pudraşekerini ekleyerek özleşene dek çırpın. Teflon tavaya margarini alın. Eridikten sonra bir kepçe krep hamurundan dökün. Tavayı sallayarak yayılmasını sağlayın. Arkalı önlü pişirin. Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Krepler sıcakken her birinin içine bir çorba kaşığı arzu ettiğiniz marmeladı koyun. Üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.

Malzemeler
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet limon kabuğunun rendesi
Yarım paket vanilya
2-3 adet yumurta
1 tutam tuz
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı margarin

* * *
Sosisli şiş börek
Sosisleri yarım santim kalınlığında dilimleyip, kenara alın. Yufkaları üst üste koyun ve dörde katlayın. Sosislerden biraz daha büyük bir kapak yardımıyla yufkalardan yuvarlaklar çıkarın. Daha sonra çöp şişlere bir adet sosis, bir yufka katı olmak üzere dizin. Sıvıyağda kızartarak sıcak servis yapın.

Malzemeler
3 adet sosis
2 adet yufka
Kızartmak için sıvıyağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA