Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli kadayıf

Fırın tepsisini bir çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine ceviz içini serpin. Artan kadayıfları da cevizlerin üzerine yayın. Artan yağı ise küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin.

Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kg. kadayıf
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu

* * *
Şehriyeli tavuk çorbası
Mısır nişastasını, erittiğiniz margarinde kavurun. Tavuk suyunu ve suyu ilave edin. Su kaynayınca, şehriyeyi ve küp doğranmış havucu ekleyin. Tuzunu katın. Şehriyeler iyice pişinceye kadar kaynatmaya devam edin. Karabiberle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
Tuz
3 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet küp doğranmış havuç
1 çay kaşığı karabiber

* * *
Fırında kabuklu patates
Patateslerin kabuklarını soymadan iyice fırçalayıp yıkayın. Sonra elma dilimleri gibi doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. Doğranmış patates ve biberleri bir kaba aktarın. Üzerine zeytinyağını, baharatları ve tuzu katıp, harmanlayın. Yağlanmış bir tepsiye aktarıp, 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Malzemeler
1 kg. taze patates
3-4 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kırmızı pulbiber, kekik, nane, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA