Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı barbunya

Barbunyayı ayıklayın. Bir tencereye koyarak üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika haşlayıp ocaktan alın. Soğanı yemeklik, havucu ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğan, havuç ve ince kıyılmış sarmısağı sote edin. Üzerine rendelenmiş domates ve salça ilave edin. Tuz ekleyip, bir dakika daha kavurun. Harcı barbunyanın üzerine dökün. Tozşekeri ekleyin. Barbunya yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER
1 kg. taze barbunya
2 adet soğan
2 adet havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
5 diş sarmısak
Tuz
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1.5 tatlı kaşığı tozşeker

***

Sebzeli köfte
Kıymayı derin bir kaba alın. Pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Geniş bir kaba unu yayın. Köfteleri una bulayın, bir tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı, küp biçiminde doğranmış patates ve havucu tencereye ekleyin. Et suyunu katın. Sebzeler ve pirinç pişene kadar pişirin.

MALZEMELER
200 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kasesi un
2'şer adet patates ve havuç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
5 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

***

Ton balıklı salata
Bezelyeyi tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra süzün ve soğumaya bırakın. Taze soğanı ince kıyıp, zeytinyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip, servis tabağına alın. Parçalara böldüğünüz ton balığını salataya ilave edin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
2 demet taze soğan
2 su bardağı bezelye
2 su bardağı su
Karabiber
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr. ton balığı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA