Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanak kökü çorbası

Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye alıp, suyu ilave edin. Margarini karıştırın. Temizlenmiş ıspanak saplarını küçük küçük doğrayın. Mercimek ve rendelenmiş patatesle çorbaya ekleyin. Tuzunu koyup kaynatın. Kaynayınca pirinci ilave edin. Pirinçler pişince ocaktan alın. Limon suyu, dövülmüş sarmısak, kırmızıbiber ve naneyi karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

1 adet soğan
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
1 kg. ıspanağın sap kısmı
1 kase kırmızı mercimek
1 çay ba rdağı pirinç
1 adet domates
Yarım limonun suyu
Tuz
2 diş sarmısak
Nane
Kırmızıbiber

***

Kızarmış meyveler
Meyvelerin kabuklarını soyun. Elma ve armutların içindeki çekirdek kısmını çıkarın. Halka halka doğrayın. Unu, kabartma tozunu, pudraşekerini bir kaba koyun. Portakal suyu, vanilya ve tuzu ekleyin. İyice çırpın. Meyveleri karışıma bulayın. Sıvıyağı kızdırın. Meyveleri yağda kızartın. Üzerlerine pudraşekeri ya da tarçın serperek servis yapın.

MALZEMELER
2 adet elma
2 adet armut
1 adet muz
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Bir tutam tuz

***

Kremalı et sote
Eti, 1 kaşık margarini erittiğiniz tavada karıştırarak kavurun. Eti tavadan alın, kalan yağı eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük doğranmış mantarları kavurun. Unu ilave edin, tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırın. İçine etleri, kremayı, karabiber ve tuzu ilave edip, iyice karıştırarak servis yapın.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
300 gr. bonfile
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA