Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı tavuk

Tavuk göğüslerini iyice haşlayıp, incecik didin. Yağlanmış fırın kabına alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve ıspanak yapraklarını margarinde kavurun. Baharatları katın. Tavukların üzerine ıspanağı yayın. Ayrı bir kapta unu biraz margarinde kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra rende kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Ispanakların üzerine sosu yayın. En üste kalan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
Pulbiber

* * *
Biberli domates çorbası
Tencereye margarini alın. Soğanı rendeleyip, yağda kavurun. Üzerine unu serpin, hızlı hızlı karıştırın. Domatesleri ve biberleri küçük doğrayın. Tencereye ekleyin. Beş dakika sonra sıcak suyu katın. Kaynayınca pirinci ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, pirinçler pişinceye kadar pişirin.

Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
Karabiber
1 çorba kaşığı un
Tuz
2 adet domates
4 adet sivri biber
4 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı pirinç

* * *
Kakaolu pasta
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, hafif erimiş margarini ve kakaoyu ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın. Kaptaki karışıma kabartma tozu ve unu ekleyip, çırpın. Yağlanmış kalıba bu karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine önceden ayırdığınız karışımı dökün.

Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2.5 su bardağı un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA