Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Gofretli dondurma

Öncelikle çikolataları benmari usulü eritin. Buzdolabı poşetini büyük kare biçiminde kesin. Erimiş çikolatayı poşetin ortasına yayın. Bir bıçakla iyice düzeltin. Su bardaklarının üzerine çikolatası dışarı gelecek biçimde poşeti kapayın. Derin dondurucuda dondurun. Dondurmayı dolaptan çıkarıp hafifçe eritin. Gofretleri küçük küçük doğrayın, dondurmayla karıştırın. Tekrar dolaba koyup dondurun. Bardakları dolaptan alın. Çikolataları poşetten sıyırın. Dondurmayı çikolata sepetlerine doldurarak servis yapın.

MALZEMELER
2 paket bitter çikolata
3 paket çikolatalı gofret
Vanilyalı dondurma

Yoğurtlu tavuk
Tavuk göğüslerini soğan ve tane karabiberle birlikte tencereye koyun. Su ilave edip, iyice haşlayın. Daha sonra tavukları tencereden alıp, ince ince didin. Fırın kabına yayın. Ayrı bir kapta sıvıyağ, salça, yoğurt ve tuzu karıştırın. Bu sosu da tavukların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
Tuz
5-6 adet tane karabiber
1 su bardağı yoğurt
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı sıvıyağ

Un çorbası
Bir tencerede yağı eritin. Unu yağda hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alın. Suyu yavaş yavaş döküp, unu iyice ezin. Tekrar ateşe alın. Koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Üzerine kırmızıbiber ve nane serperek, servis yapın.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı un
4-5 su bardağı su
Kırmızıbiber
Nane
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA