Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soslu tavuk şiş

Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Domates ve biberleri dilimleyin. Şişlere sırasıyla tavuk, biber, domates olmak üzere malzeme bitene kadar dizin. Zeytinyağına dövülmüş sarmısak, baharatları ve tuzu ekleyin. Şişleri bu sosun içinde birkaç dakika bekletin. Teflon tavada çevirerek kızartı

Malzemeler
2-3 adet tavuk göğsü
Tuz
3 adet biber
2 adet domates
2 diş sarmısak
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Kekik

* * *
Karamelli elma şekerleri
Tozşeker, su, süt ve tereyağını yapışmaz yüzeyli derin bir tavaya alıp, ocağa koyun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Üzerinde köpükler oluştuğunda şekeri ve limonu ilave edin. Karışım açık karamel rengini alınca tavayı ocaktan almadan elmaları karamele bulayın. Üzerlerine kıyılmış badem serperek servis yapın.

Malzemeler
4 adet yeşil elma
2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
6 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

* * *
Yayla çorbası
Pirinci, 4 bardak suda haşlayın. Unu yarım su bardağı suya karıştırıp, boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pirinçler pişince, kaynayan suya sürekli karıştırarak azar azar ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alarak 5-10 dakika bekletin. Yoğurdu iyice çırpın. İçine tenceredeki sudan 1-2 çorba kaşığı ilave edin. Daha sonra sürekli karıştırarak tencereye ilave edin.

Malzemeler
4.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA