Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ton balıklı salata

Bezelyeyi, tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edin. Birkaç dakika birlikte pişirdikten sonra süzün ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan taze soğanı ince kıyıp, zeytinyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Parçalara böldüğünüz ton balığını salataya ilave edin. Zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
2 demet taze soğan
2 su bardağı bezelye
2 bardak su
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr. ton balığı konservesi
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu

* * *
Keşkül
Sütü tencereye alın, tuzu ilave edip, ısıtın. Bademi sıcak suda bekletin, kabuklarını soyun. Robottan geçirin. Yarım su bardağı suyla, pirinç ununu ıslatın. Tencereye ilave edin. Kalan bademleri de sütün içine yavaş yavaş ekleyin. Süt kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Arkasından hindistancevizini katın. Tüm malzemeleri karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Kaselere doldurup, üzerini rendelenmiş portakal kabuğuyla süsleyin.

Malzemeler
5 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı badem
3 çorba kaşığı pirinç unu
Yarım su bardağı şeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi

* * *
Kıymalı patates
Haşlanmış patatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Üç çorba kaşığı margarini tencerede eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyin. Rengi değişmeye başladığında kıymayı ve sivribiberleri ilave edin. Kıymanın bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Patatesleri ekleyin. Birkaç dakika kavurun. İnce kıyılmış maydanoz ve kiraz domatesleri ilave edin.

Malzemeler
1 kg. haşlanmış patates
3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
250 gr. kıyma
4-5 adet sivribiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA