Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli kabak graten

Kabakları ortadan ikiye kesin ve içlerini çıkarın. Bir tencerede, üzerini örtecek kadar su doldurup, kabakları beş dakika haşlayın. Suyunu iyice süzün. Kabakları fırın tepsisine dizin. Beyaz peyniri rendeleyin. Dereotunu kıyın ve peynirle karıştırın. Bu karışımı kabakların içine doldurun. Ayrı bir kapta sos için, margarinle birlikte unu kavurun ve sütü ekleyin. Koyu bir kıvam aldığında bu sosu kabakların üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında, sos kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
4 adet yeşil kabak
100 gr. beyaz peynir
Yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı kaşar peyniri Sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt

Bisküvili puding
Pudingi üç su bardağı sütle koyulaşıncaya dek karıştırarak pişirin. Sonrasında ocaktan alıp içine rendelenmiş portakal kabuğunu, portakal suyunu ve ince dövülmüş bisküvileri ilave edin. Bu karışımı kuplara pay ederek dökün ve buzdolabında iki saat bekletin. Soğumuş pudingleri buzdolabından çıkartıp, üzerlerini gofret ve çilek dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın suyu
1 paket kakaolu bisküvi
Süslemek için gofret ve çilek

Sodalı kabak böreği
Kabağı rendeleyip, peyniri çatalla ezin. Dereotunu ince kıyın. Kabağı, peyniri ve dereotunu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta sodayı, yumurtayı ve sıvıyağı iyice çırpın. Yufkalardan ikisini fırın tepsisine buruşturarak, tepsinin tamamını kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine harcı, her tarafa dağılacak şekilde koyun. Üzerine kalan yufkayı, yine buruşturarak yerleştirin. Son olarak sodalı karışımı üzerine gezdirin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
1 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
Yarım demet dereotu
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe soda
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA