Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fesleğenli çorba

Bir tencerede margarini eritin. İçine rendelenmiş soğanı, küçük doğranmış patatesleri ekleyin. Ara sıra karıştırarak yarım saat kadar pişirin. Et suyu ve sütü ilave edip, 5-10 dakika kaynatın. Çorbayı ateşten indirmeden önce kıyılmış iki çorba kaşığı fesleğeni ekleyip, iyice karıştırın. Karabiber ve tuzunu ayarlayarak servis yapın.

Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
Yarım kg. patates
3 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
Karabiber
Tuz

* * *
Çikolatalı dilber dudağı
Tozşeker, su ve limon suyunu kaynatarak şerbeti hazırlayıp, soğutun. Hamuru için su, yağ, tozşeker ve tuzu tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın. Elenmiş unu boşaltın. Karıştırarak 10 dakika pişirin. Hamur ılınınca yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp, pembeleşinceye kadar yağda kızartın, soğumuş şerbetin içine koyun. Çikolata sosuyla servis yapın.

Malzemeler
5 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
4 su bardağı un
6 adet yumurta
Sıvıyağ Şerbeti için:
2 kg. tozşeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

* * *
Kuzu tandır
Rendelenmiş soğan, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın. Etin her tarafına sürün. Buzdolabına koyup, bir saat dinlendirin. Fırını 220 derecede ısıtın. Eti bir tencereye alın, su koyarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, 20 dakika daha pişirin. Bir kasede salça ve yoğurdu karıştırın, etin üzerine sürün. Eti bir tepsiye koyun. Üzerine erimiş margarin sürerek fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp, 40 dakika daha pişirin

Malzemeler
Yarım kg. kemikli kuzu eti
2 adet soğan
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kekik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA