Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ramazan'a özel tarifler

Patlıcanlı Adana kebap
Patlıcanları közleyip, soyun. Bir tavada yağı eritip unu kavurun. Közlediğiniz patlıcanları ezip içine atın. Beş dakika kavurup, süt ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve sarmısağı ekleyin ve servis tabağına alın. Kıyma, su, tuz ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle şekil verin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada yağsız olarak arkalı önlü kızartıp, patlıcanların üzerine koyarak servis yapın.

2 adet bostan patlıcanı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz Köftesi için:
750 gr. yağlı kıyma
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

* * *
Yoğurtlu çorba
Yumurtayı iyice çırpın. Yoğurt ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı bir tencereye alıp et suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Üzeri için tavaya aldığınız tereyağında halka doğranmış sivri biberleri kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Bir ya da iki dakika daha kavurduktan sonra çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.

1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çorba kaşığı un
4 su bardağı et suyu veya su
Tuz Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
2 adet domates

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA