Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli güllaç

Bir tencereye tozşekeri ve sütü koyun. Beş dakika (kaynamamasına dikkat ederek) ısıtın. Geniş bir tepsiye dökün. Bir adet güllaç yaprağını şekerli süte koyup, yumuşatın ve avuç içi büyüklüğüne getirin. İçine dövülmüş cevizden birçorba kaşığı koyun ve yaprağı katlayın. Başka bir kaba dizin. Her bir güllaç yaprağını aynı işlemden geçirin ve kaba dizin. Gül suyunu üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 litre süt
1 paket güllaç
Yarım çay bardağı gülsuyu
400 gr. ceviz içi

* * *

Patatesli külbastı pane
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup, ezin. Sıcak süt ve margarinin yarısını ekleyin. Tuz ve karabiberini ekleyerek iyice karıştırın. Kalan margarini tavada eritin. Külbastıları arkalı önlü kızartın. Üzerine sıcak su koyup, 20 dakika pişirin. Pişen etleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Daha önce kızarttığınız tavada önlü arkalı tekrar kızartın. İnce kıyılmış maydanoz ve sarmısağı zeytinyağında sote edin. Patates püresinin üzerine maydanozları ve külbastı paneleri koyarak servis yapın.

MALZEMELER
8 adet patates
1 su bardağı sıcak süt
4 çorba kaşığı margarin
4 adet külbastı
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı galeta unu
Tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
2 diş sarmısak
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA