Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcan kebabı

Patlıcanları yıkayıp, boyuna dilimleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Margarini eritin. Domates, soğan ve biberi küçük doğrayın. Etle birlikte sebzeleri de yağa alıp, bir ya da iki dakika kavurun. Tuzunu ayarlayın. Ateşi kısıp, sebzeleri kendi suyunda 25 dakika pişirin. Patlıcanları süzgeçten geçirip, kurulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Kızarmış patlıcanlardan iki tanesini artı biçiminde üst üste koyun. Ortasına kavrulmuş etten koyun. Patlıcanları bohça gibi etlerin üzerine kapatın. Ters çevirerek tepsiye dizin. Üzerine domates dilimleri ve küçük doğranmış biber koyun. Kürdanla tutturun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet patlıcan
1 çorba kaşığı margarin
1 kilo kuşbaşı et
3 adet domates
1 adet soğan
2 adet biber
Tuz

* * *

Meyveli jöle
Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Vişneyi de jöleye karıştırın. Meyvelerin kabuklarını soyun. Küçük küçük doğrayın. Kavunun içini bir kaşıkla ya da bıçakla oyup içini çıkarın. Doğranmış meyveleri kavuna doldurun. Sıvı haldeki jöleyi, kavunun içine dökün. Buzdolabına koyun. İyice donunca çıkarıp, beklemeden servis yapın.

MALZEMELER
1 paket vişne jölesi
1 adet elma
1 adet muz
1 fincan vişne
1 adet küçük kavun

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA