Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli ekmekçik

Bir kaba unu, margarini, peyniri, karbonatı, limon suyunu, bir bütün yumurta ile birlikte diğer yumurtanın akını ve tuzu koyun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun, üstü örtülü olarak yarım saat dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartın, avuç içinde açarak, kenarlarını bastırmadan ikiye katlayın, fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve sıvıyağı çırparak üzerine sürün. 200 derece fırında pişirin.

Malzemeler
3 su bardağı un
250 gr. margarin
250 gr. beyaz peynir
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limonun suyu
Tuz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ

* * *
Patlıcanlı pulgur pilavı
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda bekletin. Suyunu sıkıp, sıvıyağda kızartın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, ince doğranmış biberleri ve soğanı üç dakika kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edip, tencerenin kapağı kapalı olarak iki dakika bekletin. Bulguru ilave edip, baharatları da katın. Beş dakika kavurun ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pilav suyunu çekince patlıcanları ilave edin. Ocağın altı çok kısık olarak 10 dakika demlendirin. Servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet patlıcan
Nane
Tuz
2 kaşık tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 adet sivri biber
1 adet soğan
2 adet domates
Karabiber
Kırmızıbiber

* * *
Sebzeli kuzu
Eti yıkayıp tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Tereyağını ve ince kıyılmış soğanı koyarak beş dakika kavurun. Salçaya, küçük doğranmış patates ve havucu ekleyin. Beş dakika sonra sıcak su, tuz ve baharatları ilave edin. Yarım saat pişirin. Ocaktan almadan önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Malzemeler
Yarım kg. kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
4 adet küçük boy patates
2 adet havuç
2 su bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA