Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Galeta unlu poğaça

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve iyice ezin, tuz, karabiber ve pulbiberi katarak karıştırın. Hamur için verilen tüm malzemeyi bir kabın içinde karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlayın. Her bir parçayı elinizle açıp, içine patatesli karışımdan koyun ve yuvarlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizip, üzeri kızarana dek pişirin.

Malzemeler
250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi:
Tuz
3 adet patates
Pulbiber
Karabiber Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı galeta unu

* * *
Kemalpaşa tatlısı
Un, margarin, peynir, karbonat ve yumurtaları iyice yoğurun. Hafif yumuşak kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbeti için su, tozşeker ve limon suyunu beş dakika kaynatın. İçine pişen hamurları da atıp, 15 dakika daha birlikte kaynatın. Tatlıları tencereden çıkarıp, kaymakla servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı un
40 gr. margarin
150 gr. lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu

* * *
Erikli dana rosto
Eti tuzla ovun. Sıvıyağı tencerede kızdırın, eti kabuk bağlayana dek, çevirerek kavurun. Dörde bölünmüş soğanları, tozşekeri ve et suyunu ekleyip, çok kısık ateşte bir saat pişirin. İri doğranmış havuçları eriklerle birlikte ete ekleyip, 35 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler
1 kg. dana rosto
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet soğan
Tuz
Yarım çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı et suyu
3 adet havuç
Karabiber
150 gr. kuru mürdümeriği

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA