Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı antrikot

Halka doğranmış soğanları bir kaba koyun. Üzerine eti yerleştirin. Sirke ve limon suyu ilave edin. Eti 20 dakika dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Margarini eritin. Soğanları yağda soteleyin. Başka bir kaba aktarın. Aynı tavaya eti koyup, çevirerek soteleyin. Eti fırın kabına koyun. Tuz ve karabiber ekleyin. Fırında 40 dakika pişirin. Etleri aldığınız tavada, mantarları suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin. Soğanları ve et suyunu da ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Soğan ve mantarları süzgeçten geçirin. Mısır nişastasını 2 çorba kaşığı suda ezin, soğanı ve mantarları süzdüğünüz suyu karıştırın. Bir taşım kaynatın. Bu sosu soğan ve mantarların üzerine ekleyin. Antrikotu fırından alıp dilimleyin. Üzerine sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER
3 adet kırmızı soğan
750 gr. dana antrikot
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 adet limonun suyu
4 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
300 gr. mantar
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı su

***

Krem karamel
Tavada 3 çorba kaşığı şekeri, su ile kaynatıp, karamel haline getirin. Kaşıkla alıp, küçük kalıplara paylaştırın. Yumurtaları tozşeker ile çırpın. Yavaş yavaş süt ilave edin. Bu karışımı da kalıplara boşaltın. Kalıpları, içi su dolu fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında sertleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla kaptan çıkararak servis yapın.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı su
4 adet yumurta
1 su bardağına yakın tozşeker
2 su bardağı süt

***

Yüzük çorbası
Mantıyı tuzlu suda 5-10 dakika haşlayıp, süzün. Üzerine et suyunu ilave edin. Yarım su bardağı nohudu ve tuzu ekleyin. 10 dakika kaynatın. Tavada tereyağını eritin. Salça, dövülmüş sarmısak ve naneyle birlikte birkaç dakika karıştırın. Çorbaya ilave edin. Limon suyunu çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.

MALZEMELER
250 gr. mantı
Tuz
4 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çorba kaşığı nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA